Translate

6 Δεκεμβρίου 2007

Σταμάτης Κραουνάκης- Πεθαίνοντας στην Αθήνα


Στίχοι: Διάφοροι
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Η ταινία δεν είχε τίποτα σχεδόν να πει. Τουλάχιστον στα μάτια και στη συνείδηση ενός όχι και τόσο σινεφίλ ακροατή ελληνικής μουσικής και αναγνώστη λογοτεχνικών βιβλίων, η γεύση που αυτό που έμεινε ήταν κάπου κοντά στη μετριότητα. Πέρα φυσικά από δυο τρεις συμπαθητικές κοπέλες που ομόρφαιναν με την παρουσία τους κάποιες σκηνές. Ωστόσο, όπως έχουμε συνηθίσει κατά κόρον να συναντάμε στον ελληνικό κινηματογράφο, μια τέτοια ταινία συνοδευόταν από ένα εκπληκτικό soundtrack. Δεν ξέρω, ούτε μπορώ να μαντέψω αν η μουσική και τα τραγούδια ήταν γραμμένα από πριν ή αν έγιναν επί τούτου. Μπορώ όμως να αναγνωρίσω ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα, δυνατό άλλοθι για την επίσκεψή μου εκείνο τον χειμώνα στον κινηματογράφο και για την απόκτηση του δίσκου την άλλη μέρα το πρωί. Δέκα κομμάτια αποτελούν τον δίσκο αυτόν: εφτά τραγούδια, δύο ορχηστρικά και μία ντέμο εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού από τον ίδιο τον δημιουργό. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα από τα πιο πετυχημένα soundtrack της νυχτερινής Αθήνας, μιας και οι μελωδίες του μοιάζουν απόλυτα εναρμονισμένες με την ατμόσφαιρα αυτής της πόλης, με τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις περιπλανήσεις τους (βάλτε κι άλλα δύο συν: στα πάθη και στα λάθη τους). Εδώ, ο Σταμάτης Κραουνάκης έχει καταφέρει να τα αποτυπώσει απόλυτα όλα αυτά με τη μαεστρία του καλλιτέχνη που έχει φάει με το κουτάλι την νυχτερινή του πόλη σε κάθε επίπεδο και με μια σκοτεινιά που χαρακτηριστικά ταιριάζει στους δρόμους και στον παλμό της. Η επιλογή των ερμηνευτών και οι ίδιες οι ερμηνείες καταπληκτικά. Για μένα ο δίσκος είναι μια αφορμή για δρόμους μέσα στη νύχτα του χειμώνα και για ένα σκαρφάλωμα στον Λυκαβηττό. Ειδικά αν βρέχει.

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Παραγωγή: 2006

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Στίχοι: Μυρτιώτισσα, Γιώργος Μακρής, Σταμάτης Κραουνάκης
Τραγουδούν: Σταμάτης Κραουνάκης, Νίκος Κουρουπάκης (Τρίφωνο), Ερωφίλη (Τρίφωνο), Νατάσσα Μποφίλιου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Βικτωρία Ταγκούλη.

Εδώ ακούμε την Ερωφίλη στο τραγούδι «Μυρτιώτισσα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!