Translate

29 Ιουλίου 2009

Στάθης Δρογώσης- Η Αγάπη στο τέλος

Στίχοι- Μουσική: Στάθης Δρογώσης
Lyra 2009

Τρία χρόνια μετά την «Άλλη γη», ο Στάθης Δρογώσης επιστρέφει με τον τρίτο προσωπικό του δίσκο, ο οποίος φαίνεται να έχει αρκετές διαφορές με τους προηγούμενους, τόσο από μοναχική του πορεία όσο και από τα χρόνια του συγκροτήματος. Προσπερνώ διακριτικά το ακαλαίσθητο artwork που επιμελήθηκε το συγκρότημα «Δραμαμίνη» και περνώ στα τραγούδια που έτσι κι αλλιώς αυτά κρίνονται κι αυτά θα μείνουν. Πρόκειται για δέκα καλά ενορχηστρωμένα- στην πλειοψηφία τους ηλεκτρικά- τραγούδια (και μία ακουστική επανεκτέλεση), με το χαρακτηριστικό στίγμα των «Δραμαμίνη» και του Μύρωνα Στρατή που συμμετείχαν ισότιμα στην ενορχήστρωση.

Όλα εναλλάσσονται στο ίδιο συναισθηματικό πλαίσιο ενώ ο ήχος πλησιάζει τον βρετανικό κι έχει μια ιδιαίτερη, ευχάριστη δυναμική. Για πρώτη φορά το στιχουργικό ύφος του καλλιτέχνη γίνεται ευθέως καταγγελτικό, άκρως πολιτικό, κοινωνικό και απαλλαγμένο από τα πολλά μεταφορικά στοιχεία, συντονισμένο δηλαδή με τις ανάγκες της εποχής. Από τεχνικής άποψης οι ρίμες παραμένουν αρκετά χαλαρές, χωρίς όμως να επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο το μήνυμα των τραγουδιών. Ξεχωρίσαμε τα «Μην το πεις πουθενά», «Πηνελόπη», «Φυλακή» καθώς και την αποκαλυπτική ακουστική διασκευή του «Δεν σε ξεχνώ».

*Πρώτη δημοσίευση
Δίφωνο, Ιούνιος 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!