Translate

24 Δεκεμβρίου 2009

Royal Etiquettes





Ο 
Ars βρήκε τον Oddy 2 χρόνια μετά τη γέννησή του. Όντας αδέρφια, μοιράζονται το ίδιο αίμα, οπότε έχουν και οι δύο στο αίμα τους τον ρυθμό (μπάσο- τύμπανα). Ο Tony (κιθάρα- φωνή), αφού βρήκε τον εαυτό του, 21 χρόνια μετά τη δική του γέννηση, βρήκε και τους άλλους δύο. 

Τα υπόλοιπα είναι αρκετά εύκολα: Οι ιδέες οι οποίες γίνονται τραγούδια, ένας ρυθμός, μία μελωδία και στίχοι που αποκαλύπτουν την καθημερινότητα και τις εμπειρίες της μπάντας. 

Πιστεύουμε πως και οι τρεις μας είμαστε γεννημένοι να παίζουμε μουσική, το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να βρούμε ο ένας τον άλλο. Αυτη τη στιγμή είμαστε σκορπισμένοι στο τρίγωνο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Northampton, όμως η φιλία μας κρατάει κοντά. Μόλις έχουμε χρόνο και βρεθούμε στο ίδιο μέρος και οι τρεις, θα κάνουμε τα live που τόσο πολύ περιμένουμε, είτε σε venues, είτε σε κάποιο άκυρο μέρος/χώρο/party. Σύντομα θα έχουμε και την πρώτη μας κυκλοφορία και τότε κάπου θα μας δείτε να την παρουσιάζουμε ζωντανά. Μας αρέσει να γράφουμε στίχους για την καθημερινότητα μας, είτε για κάποιον που γνωρίσαμε και μας έκανε εντύπωση, είτε για τους κύκλους όπου κινούμαστε, είτε για οτιδήποτε κινείται γύρω σε κύκλους γύρω από εμάς (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε). Γι' αυτό μας είναι εύκολο να γράψουμε τη μουσική μας, κάθε μέρα συμβαίνει κάτι καινούργιο - ακόμα και τίποτα να μην συμβεί, είναι αρκετό για να γράψουμε τραγούδια.


Στο βιογραφικό σας λέτε «είμαστε γεννημένοι για να παίζουμε μουσική».

Αυτό το αναφέρουμε στο βιογραφικό γιατί απλά αυτός είναι ο σκοπός μας. Να παίζουμε μουσική που είναι  LOUD AND PROUD. Οι επιρροές μας είναι πολλές, από 60's rock n roll και garage μέχρι death from above 1979. Τα όργανα που παίζουμε τα διαλέξαμε γιατί απλά τα ερωτευτήκαμε για όλους τους λάθος λόγους με την πρώτη ματιά. Στο συγκρότημα διασκεδάζουμε την κάθε στιγμή γιατι τώρα είμαστε νέοι και δυνατοί να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Αν δεν το διασκεδάζουμε εμείς πρώτοι δεν θα το κάνει ούτε το κοινό! 


Πόσο εύκολο είναι να βρίσκεστε σε τρεις διαφορετικές πόλεις, χωρίς να απαρνείστε το συγκρότημά σας;

Το ότι δεν βρισκόμαστε  την ίδια πόλη και βασικά ούτε καν  στην ίδια χώρα δεν το κάνει καθόλου εύκολο! Όμως έτσι όταν βρισκόμαστε  είναι πάντα κάτι ξεχωριστό όπως και οι εμφανίσεις μας, και επειδή υπάρχει και μια πολύ καλή χημεία μεταξύ μας μέσα στις λίγες μέρες που είμαστε μαζί, μπορούμε και καταφέρνουμε πολλά πράγματα. Παίζουμε παράλληλα και σε άλλα σχήματα είτε έχουμε και κάποια προσωπικά project.

Στη σελίδα σας αυτοπροσδιορίζεστε ως garage band. Ανατρέχοντας στο τεύχος Αυγούστου της Lifo σας συναντάμε ως indie. Τελικά;

Δεν μας ενδιαφέρουν οι ταμπέλες, ο καθένας το μεταφράζει όπως θέλει ανάλογα με τα ακούσματα που έχει! Εμείς έχουμε βάλει πως παίζουμε garage επειδή στα αυτιά μας, η μουσική μας ακούγετε κοντά στον ήχο του garage και έτσι μπορεί κάποιος να μας ακούσει αν του αρέσει αυτή η μουσική.


Το είδος σας έχει χώρο να καταξιωθεί στην Ελλάδα;

Δεν έχουμε ιδέα. Πολλές αξιόλογες δουλειές έχουν γίνει από έλληνες καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια. Τώρα μόνο ο χρόνος θα αποδείξει αν θα καταξιωθεί. Το σίγουρο είναι πως αν κάποια στιγμή περισσότερος κόσμος θελήσει να ακούσει καλή μουσική, θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί.

Πού βγαίνετε;

 Στην Θεσσαλονίκη το  pastaflora darling είναι το στέκι μας, όπου παίζουμε και σαν guest dj’s ορισμένες σπέσιαλ βραδιές, και μετά όπου μας οδηγήσει η νύχτα πριν καταλήξουμε πάλι στο  pastaflora για το τελευταίο μας ποτό. Γενικά πάμε αρκετά στον κινηματογράφο και σε αρκετές συναυλίες ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων. 

Πείτε μου δύο νέους έλληνες καλλιτέχνες που θαυμάζετε και δύο ξένους.

Δύσκολο να ξεχωρίσουμε μόνο δύο γιατί υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι. Αλλά ενδεικτικά, από Έλληνες: Coin, Monsieur minimal. Από ξένους:  Bonaparte , The social 

Σχέδια για το μέλλον;

Αυτή την εποχή σχεδιάζουμε κάποιες εμφανίσεις στην Αθήνα και μία κυκλοφορία όσον αφορά τα δισκογραφικά μας, αλλά και τα 2 προορίζονται για μετά τις γιορτές. Η απόσταση βέβαια… κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να μας καθυστερήσει και να σαμποτάρει τα σχέδιά μας.

*Πρώτη δημοσίευση www.e-tetradio.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!