Translate

18 Αυγούστου 2010

Playground Noise





Οι Playground Noise είναι ένα πενταμελές συγκρότημα από την Πάτρα το οποίο αποτελείται από δύο κιθάρες, φωνή, πλήκτρα, τύμπανα, μπάσο και πλαισιώνεται από τρεις φίλους που παίζουν τρομπέτα, τσέλο και βιολί. Δημιουργήθηκαν το 2006 και στο διάστημα 2007-2009 έχουν πραγματοποιήσει διάφορες συναυλίες. Σε κάποιες από αυτές, έχουν μοιραστεί την ίδια σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι: Κ.Βήτα, Sigmatropic, Κόρε Ύδρο, Abbie Gale, Lolek. Την άνοιξη του 2008 κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους τραγούδια (Sundays/Flowers) σε ένα 7’’ βινύλιο από την Inner Ear Records. Τώρα, μόλις έβγαλαν το πρώτο τους ομώνυμο album

Πώς συνδυάζεται αρμονικά το τσέλο, το βιολί και η τρομπέτα  με τον πιο "σκληρό" ήχο και το δυναμικό τέμπο των τραγουδιών σας; 
Να τι συμβαίνει λοιπόν όταν αγαπάς εξίσου τις κιθάρες και τα βιολιά! Συνδυάζονται αρμονικά γιατί μάθαμε να παίζουμε μουσική κυρίως ακούγοντάς την. Αγαπάμε πολύ τη μουσική, αυτή που μας συγκινεί χωρίς να ‘χουν πρώτη σημασία οι φόρμες ή το είδος. Νομίζω ότι από την αρχή που βρεθήκαμε ως μπάντα προσπαθούσαμε να παίξουμε ορχηστρική μουσική με κιθάρες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι άνθρωποι που παίζουν το τσέλο, το βιολί και την τρομπέτα είναι φίλοι μας που θέλαμε να είμαστε μαζί και σε αυτό, να το ζούμε έντονα και να μοιραζόμαστε τους φόβους μας. Είναι οι δορυφόροι της μπάντας που χρωματίζουν τη μουσική μας με τον πιο όμορφο και απλό τρόπο. Η εναρμόνιση δηλαδή τελικά ήρθε μόνη της από την ανάγκη του καθενός να ζήσει.

Γιατί αυτός ο διαχωρισμός στο βιογραφικό; Τα παραπάνω όργανα με τους μουσικούς τους δεν είναι μέλη του συγκροτήματος;
Δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός, αντίθετα μάλιστα υπάρχει έντονη η δήλωση της συμπλήρωσης. Και αυτή είναι η ουσία. Είμαστε όλοι μαζί μία μπάντα, ένα σύνολο. Ταυτόχρονα, ο καθένας είναι μια οντότητα με το συναισθηματικό και μουσικό του κόσμο και όταν ερχόμαστε σε επαφή γίνονται συμπαντικές εκρήξεις! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι γίνεται μία διάταξη των οργάνων. Από τη μία, υποτίθεται τα πιο άγρια και θορυβώδη και από την άλλη τα πιο αγνά και ήρεμα. Όμως δεν υπήρχε κάποια τέτοια σκοπιμότητα. Το καθένα παίζει το ρόλο του και υπάρχει εκεί για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν και τα υπόλοιπα. Μάλιστα όποιος έχει προμηθευτεί το debut album μας που μόλις κυκλοφόρησε θα δει στα credits ότι οι συγκεκριμένοι τρεις έχουν ιδιαίτερη ονομασία ως ομάδα.

Θεωρείτε τους εαυτούς σας παιδιά των live ή σας αρέσει περισσότερο η διαδικασία του στούντιο;
Και οι δύο διαδικασίες μας αρέσουν εξίσου. Είναι διαφορετικού περιεχόμενου, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένες. Δηλαδή η μία τροφοδοτείται από την άλλη. Το λάιβ έχει μεγαλύτερη δυναμική από την ηχογράφηση και για αυτό το λόγο γίνονται ακόμα συναυλίες και φυσικά επιζητούμε να παίζουμε λάιβ όσο πιο συχνά μπορούμε. Το στούντιο και η ηχογράφηση εμπεριέχουν τη γοητεία της αποτύπωσης των συναισθημάτων και τι μπορείς να κάνεις ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που φαντάζεσαι. Το οποίο όμως ελλοχεύει κινδύνους, όπως, το να απομακρυνθείς αρκετά από την αρχική σου ιδέα και να μην σου αρέσει. Έτσι ή αλλιώς όμως, το να ζεις αυτές τις δυο στιγμές είναι το σημαντικότερο. Δηλαδή αυτό που μένει μετά δεν είναι το πόσο καλό ή κακό ήταν ένα λάιβ ούτε το πόσο καλή ή όχι ηχογράφηση έκανες, αλλά ότι απλά έζησες αυτές τις στιγμές και μάλιστα με ανθρώπους που αγαπάς.

Βιοπορίζεστε από τη μουσική; 
Όχι, αν και θα το προτιμούσαμε όπως πολλοί ακόμα που κάνουν το ίδιο ή παραπλήσια πράγματα. Ο κόσμος πλέον έχει σταματήσει να ψάχνει και να ανησυχεί. Δέχεται ότι του δίνουν χωρίς καμία αντίρρηση. Όταν η τηλεόραση και άλλα τέτοιου τύπου αποχαυνωτικά μέσα αποτελούν το μόνο ή τον κύριο τρόπο μόρφωσης και ψυχαγωγίας, τότε απλά σταματά η ζωή. Οι επίσημοι φορείς δεν βοηθούν προσπάθειες πολιτισμού, συμβαίνει μόνο ό,τι αναλαμβάνουν ιδιώτες. Λίγοι είναι αυτοί που ασχολούνται και βέβαια το κάνουν με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα παρόλο που τελικά οικονομικά μπορεί να βγαίνουν ζημιωμένοι. Έτσι και εμείς έχουμε ο καθένας τη δουλειά του και την καθημερινότητα του και βρισκόμαστε σ ένα παράλληλο σύμπαν κάθε φορά που παίζουμε μαζί. Με τον ίδιο τρόπο υπάρχει η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Inner Ear Records εδώ στην Πάτρα η οποία μας στεγάζει μαζί με άλλα group που έχουν δώσει και δίνουν πολλά. Όπως και να έχει όμως η κατάσταση, το πιο σημαντικό είναι να προσπαθήσεις με τα δυνατά σου και με ό,τι έχεις να εκφράσεις τα συναισθήματα σου και να επιβιώσεις από την άλλη πραγματικότητα, αυτή της σκληρής καθημερινότητας.

Ποιους θεωρείτε δασκάλους σας στη μουσική;
Δάσκαλοι είναι η ίδια η μουσική και οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε αυτήν, τα συναισθήματα, του φόβους και τις ανησυχίες μας. Επίσης δάσκαλοί μας όπως και μέριμνα μας είναι εκείνα τα πράγματα που μας θυμίζουν ό,τι αγαπήσαμε, αγαπάμε και μας ενώνουν.

Σχέδια;
Σχέδια δε υπάρχουν με την έννοια του σχεδίου και του προγραμματισμού. Πρώτος σκοπός μας να ζούμε ενώ ονειρευόμαστε και να ονειρευόμαστε ενώ ζούμε. Στη συνέχεια να παρουσιάσουμε σε λάιβ το debut album που μόλις κυκλοφορήσαμε μέσω της Inner Ear Records, το οποίο ήδη βρίσκεται στα δισκοπωλεία. Φυσικά μπορείτε να το αγοράσετε και μέσω της ιστοσελίδας της δισκογραφικής. Τέλος, να βρισκόμαστε να κάνουμε τις πρόβες μας, κυρίως όμως να παίζουμε και να γράφουμε μουσική.


*Πρώτη δημοσίευση www.e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!