Translate

17 Σεπτεμβρίου 2010

Katrin the Thrill





Oι Katrin the Thrill είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται αποκλειστικά από κορίτσια. Την Κατερίνα (η Katrin δηλαδή), την Τζίνα και την Μαρία. Το κιθαριστικό τους ροκ μετράει πολλά χρόνια επί σκηνής και, τώρα, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν ένα ep τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για αναδασώσεις. 

 Πώς βρεθήκατε μεταξύ σας και γίνατε συγκρότημα;
Αυτή τη στιγμή είμαστε τρία άτομα σταθερός πυρήνας. Η Τζίνα, η Μαρία κι εγώ. Με τη Τζίνα γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και όταν δημιουργήθηκε το πρώτο σχήμα το 2002 της ζήτησα να παίξει κιθάρα σε μια συναυλία κι από τότε παίζουμε μαζί. Με τη Μαρία αρχίσαμε να παίζουμε μαζί πέρσι τέτοια εποχή και είναι τέλειο γιατί πραγματικά «ήρθε κι έδεσε».

  Από πού βγήκε το όνομά σας;
Με αυτό το όνομα έκανα αίτηση συμμετοχής στο Coca Cola Soundwave. Εκείνη την περίοδο μόλις είχα γυρίσει από Αγγλία και δεν παίζαμε μουσική. Μετά από καιρό το κομμάτι προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και θεωρήσαμε το όνομα τυχερό και το κρατήσαμε. Είχαμε ένα θέμα ψάχνοντας κάποιο όνομα που να είναι θετικό, το πρώτο μας όνομα ήταν Dementia Praecox που σημαίνει σχιζοφρένεια και δεν ήταν ότι καλύτερο. 

  Το να ταχθείς σε μια ιδέα στις μέρες μας είναι αρκετά δύσκολο, πόσω μάλλον όταν δεν είσαι μόνος σου αλλά μια ομάδα ανθρώπων. Εξήγησέ μας πόσο επιβεβλημένο θεωρείς ότι είναι να υπηρετήσετε μέσω της μουσικής αυτή την ιδέα.
Το να είσαι σε μια ομάδα ανθρώπων είναι σαφώς πιο εύκολο από το να είσαι μόνος σου. Τα μεγαλύτερα επιτεύματα έχουν πραγματοποιηθεί από ομάδες και όχι μονάδες. Μέσα από την μουσική εκφραζόμαστε, συνεπώς εκφράζονται και οι ιδέες μας. Το να υπηρετήσουμε τις ιδέες μας είναι κάτι αναπόφευκτο εφόσον είναι κομμάτι του εαυτού μας. 

  Η τηλεόραση δεν θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο; Πώς αντιμετωπίζετε την πιθανή έκθεση στο γυαλί; Την επιδιώκετε; 
Ναι, η τηλεόραση όπως και κάθε μέσο προβολής είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.     Έχουμε εμφανιστεί στην τηλεόραση, αλλά γενικά η έκθεση στο κοινό είναι κάτι αναπόφευκτο όταν είσαι μουσικός και θέλεις να παρουσιάσεις τη μουσική σου στον κόσμο. 

 Τι πρέπει στ’ αλήθεια να γίνει για να μπορέσει να ανακάμψει το περιβάλλον;
Αχχ...πολλά!!! Το κυριότερο όμως να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι δεν μπορούν να ζήσουν ποιοτικά αν το περιβάλλον δεν είναι υγιές. Φροντίζοντας το περιβάλλον φροντίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό είναι γνώση νηπιαγωγείου ή θα έπρεπε να είναι γνώση νηπιαγωγείου. Πολύ απλά ο καθένας να κάνει αυτό που μπορεί για να φροντίσει το περιβάλλον κι αν χρειαστεί να υπενθυμίσει και στον διπλάνο του να κάνει αυτό που μπορεί. 

 Τι δυσκολίες έχετε συναντήσει/ συναντάτε στο να ακουστεί η μουσική σας;
Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε συναντήσει δυσκολίες στο να ακουστεί η μουσική μας. Και το ίδιο βλέπω και σε φιλικά σχήματα. Πιστεύω ότι όταν υπάρχει η επιθυμία και ακολουθήσει και η ανάλογη δράση μπορεί κάποιος να κάνει τη μουσική του να ακουστεί. Πιστεύω πως πραγματικά το πιο δύσκολο είναι να δεις που θέλεις να φτάσεις και να αρχίσεις να προχωράς. 

   Είσαι παιδιά του Coca Cola Soundwave. Πόσο πιστεύετε ότι σας βοήθησε η συμμετοχή και η διάκριση σε αυτό τον διαγωνισμό; Αν δεν είχατε διακριθεί θα ήταν το ίδιο;
Όταν προκριθήκαμε στο Coca Cola Soundwave ήταν μια περίοδος ανακατάταξης για εμάς δεδομένου ότι μόλις είχαμε επιστρέψει από την Αγγλία με τη Τζίνα και ο διαγωνισμός μας βοήθησε να ξαναμπούμε πιο άμεσα στην ελληνική σκηνή. Αν δεν είχαμε διακριθεί ενδεχομένως τα πράγματα να εξελίσσονταν πιο αργά.

 Γιατί αγγλικός στίχος;
Ο αγγλικός στίχος είναι κάτι που βγαίνει φυσικά παρότι δεν είναι η μητρική μας γλώσσα γιατί αυτή η μουσική μας έχει επηρεάσει και εμπνεύσει περισσότερο. Επίσης όμως η αγγλική γλώσσα μας βοηθάει να απευθυνθούμε σε όλο τον κόσμο.

   Σχέδια;
Ο άμεσος στόχος μας είναι η κυκλοφορία του EP μας «Earth is calling us» τον Σεπτέμβριο, το οποίο είναι ένα project που ξεκινήσαμε μέτα τις φωτιές του Αυγούστου στην Αττική και θα περιλαμβάνει 5 κομμάτια μας συν ένα video clip animation με θέμα τον άνθρωπο και το δάσος, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου για την αναδάσωση περιοχών που χρειάζονται την ανθρώπινη υποστήριξη για να αναγεννηθούν. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τα χρήματα για 25.000 δέντρα. 


*Πρώτη δημοσίευση www.e-tetradio.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!