Translate

10 Οκτωβρίου 2010

The Lizardz





Οι LIZARDZ είναι μια garage-punk-surf μπάντα που εμφανίστηκε στο χώρο στις αρχές του 2007. Είναι οι Πάνος Καπίδης (mellor) vocals-guitar Κώστας Γκιζιώτης (gizone) guitar-Σπύρος Αυγερόπουλος bass-Στέλιος Σαντάς (the crasher) drums.. Τα μέλη που ξεκίνησαν την ιδέα των lizardz είναι ο Panos Mellor και ο Σπύρος Αυγερόπουλος το 2006 με το όνομα της μπάντας να ειναι white riot απο το ομώνυμο τραγούδι των Clash προς τιμήν αυτών και του Joe Strummer. Ένα χρόνο αργότερα και με τη προσθήκη του Crasher άλλαξαν το όνομα τους σε Lizardz. Λίγο καιρό αργότερα ένα ακόμα μέλος (Retro rambler) guitar προστέθηκε μαζί τους που όμως για προσωπικούς λόγους αντικαταστήθηκε από τον Gizone και αυτή είναι και η σύνθεσή τους έως και σήμερα. Μεγαλύτερη στιγμή στην 3χρονη παρουσία τους στο χώρο ειναι το άνοιγμα της συναυλίας των the Standells στις 27/6/2010 στο Gagarin. Το πρώτο τους L.P. είναι στα σκαριά και αναμένεται το χειμώνα.

Επιρροές; Clash, Cramps, Sonics, Ramones, Creeps, Standells
Χαρακτηριστικα τραγούδια των Lizardz: When the night falls, She's my girl, The day began, Oh tell me why.


 Ποιες είναι οι δραστηριότητές σας πέρα από τη μουσική; Οι δουλειές σας, πώς ζείτε; 
Σίγουρα δεν μπορούμε να ζήσουμε από τη μουσική και έτσι ο καθένας μας έχει τη δική του δουλειά. Εγώ (Πάνος) ασχολούμαι με την κάμερα, γενικά τη μαγνητοσκόπηση, ο Στέλιος εργάζεται ως Dj o Κώστας είναι φοιτητής και ο Σπύρος εργάζεται ως κηπουρός. Δεν νομίζω πως είναι δύσκολο να συνδυάζουμε την εργασία με τη μουσική, είναι κάτι που το γουστάρουμε και μας βγάζει από την τρέλα της καθημερινότητας. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής η δουλειά δεν έχει σταθεί εμπόδιο για τη μπάντα και ελπίζουμε πως ποτέ δεν θα φτάσουμε στο σημείο να γίνουμε εργασιομανείς, προτιμάμε να έχουμε λίγα και να ζούμε όσο μπορούμε πιο έντονα. Στον ελεύθερο μας χρόνο ασχολούμαστε με διάφορα πράγματα π.χ. Κώστας: snowboard Σπύρος:drinking!  Πάνος-Στέλιος: βόλτες σε δισκάδικα συναυλίες και γενικά πέρα από τη μουσική …μουσική!

Ας μας πει καθένας από εσάς τον τελευταίο δίσκο που αγόρασε αυτές τις μέρες.
Πάνος: Το πιο πρόσφατο βινύλιο το οποίο αγόρασα είναι το Disintegration των Cure έναν από τους πιο ωραίους δίσκους των 80s προσωπικά, με τραγούδια όπως: Love song Lullaby Fascination Street.
Στέλιος: Το Cave In των Gruesomes πρόκειται για μια αγαπημένη Garage μπάντα.

Μιλήστε μας για το τραγούδι «The bat» και το μονόλογο που περιλαμβάνεται στην αρχή
Πιστεύουμε ότι η αισθητική του συγκεκριμένου τραγουδιού αλλά και άλλων όπως το When The Night Falls και γενικότερα της μουσικής που παίζουμε, ταιριάζει με αυτήν των horror films των 50s και γι αυτόν τον λόγο χρησιμοποιήσαμε την φωνή του vincent price στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Πόσο εύκολα ή δύσκολα είναι τα πράγματα για ένα συγκρότημα που δεν υπάγεται στο mainstream, είτε ελληνικό είτε αγγλόφωνο τραγούδι; 
Πάντα τα πράγματα όσον αφορά την underground σκηνή σε σχέση με τo mainstream ήταν πιο δύσκολα. Οι εταιρίες προωθούν περισσότερο το mainstream γιατί αυτό τους αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη δημιουργώντας εφήμερα πρότυπα τα οποία τις περισσότερες φορές δεν έχουν να πουν τίποτα.
Οπότε για μια μπάντα που δεν ανήκει σ αυτόν τον χώρο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, παρ’ όλα αυτά εμείς γουστάρουμε να παίζουμε τη μουσική μας και όχι να βαδίζουμε στον εύκολο δρόμο. Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε τη θετική συνεισφορά του ίντερνετ τα τελευταία χρόνια, που έχει βοηθήσει πολλά συγκροτήματα να ακουστούν λίγο παραέξω πράγμα που οι παλαιότερες μπάντες δεν είχαν.

Ποια η άποψή σας για την έξαρση του αγγλόφωνου που υπάρχει στην Ελλάδα;
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η έξαρση του αγγλόφωνου στην Ελλάδα γιατί η αγγλική γλωσσά ταιριάζει πολύ περισσότερο στη ροκ μουσική σε σχέση με την ελληνική.

Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα (Μόνικα, Λόλεκ κλπ) είναι ροκ; 
Σημασία δεν έχει τι πιστεύουμε εμείς, σχετικά με το αν είναι ροκ οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες, αλλά το τι εκείνοι θέλουν να είναι. Προσωπικά δεν νομίζω ότι αυτό είναι ροκ, αλλά το ίδιο μπορούν να πουν και για μας. Έτσι κι αλλιώς οι ταμπέλες δεν είναι κάτι απαραίτητο, καθένας είναι ότι γουστάρει να είναι. Η Μόνικα έχει βγάλει έναν αξιόλογο δίσκο με ωραία τραγούδια, έξω βεβαία από την αισθητική μας, όμως πολύ προσεγμένο. Τον Λολεκ δεν τον ξέρουμε και έτσι δεν έχουμε άποψη.

Το κοινό σας τι χαρακτηριστικά έχει; 
Γενικά απαρτίζεται από άτομα διαφόρων ηλικιών που ασχολούνται με αυτές τις μουσικές (garage punk surf rockabilly etc).

Σχέδια;
Άμεσος στόχος μας μέσα από τις συναυλίες  και διάφορα φεστιβάλ που θα παίξουμε τον Σεπτέμβρη είναι να προωθήσουμε τα δικά μας τραγούδια πριν βγάλουμε τον πρώτο μας δίσκο, ελπίζουμε μέσα στη χρονιά.
Μακροπρόθεσμα θα θέλαμε να κάνουμε και κάποιες συναυλίες στο εξωτερικό.

*Πρώτη δημοσίευση www.e-tetradio.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά τα σπάνε!!! Είναι μοναδικοί στο είδος τους κ πάντα τα λάιβ τους έχουν απίστευτη ενέργεια! Φαίνεται ότι το γουστάρουν! Μπράβο!!!!!

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!