Translate

21 Απριλίου 2011

Sequence Theory Project




Οι Sequence Theory Project σχηματίστηκαν το 2006 απ' τον WRis Orfeus (samples, synths, dj'ing, παραγωγή) και τη Mελεντίνη (πιάνο, synths, τρομπέτα, ακορντεόν, φωνητικά) και στη συνέχεια από τον Kώστα Aντωνίου στο μπάσο. Ο ήχος τους είναι μια ανάμειξη trip hop, drum 'n'n bass, electro ατμοσφαιρικής μουσικής σε συνδυασμό με jazz, indie pop, folk, down tempo στοιχεία. Οι Sequence Theory Project είναι μια ακολουθία αντιλήψεων, ανθρώπων, ιδεών, συναντήσεων και συναισθημάτων. "Πιστεύουμε ότι οι ακολουθίες "διέπουν " τη δομή μιας μουσικής αλλά και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά οδηγώντας τον σε επιλογές που καθορίζουν εν τέλει την πορεία της ζωής του. Η δική μας θεωρία της ακολουθίας λέει πως σε κάθε ενέργεια της ανθρώπινης έκφρασης είναι απαραίτητη η διατήρηση της ουσίας της ίδιας της ύπαρξής μας αλλιώς αυτή θα αφανιστεί μέσα στην υλιστική υστερία των καιρών". Η μουσική τους πηγάζει από έντονα συναισθήματα νοσταλγίας των παιδικών μας χρόνων και θλίψης για τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατώνται καθημερινά στο όνομα του χρήματος, της εξουσίας, της τάξης και της δήθεν παγκόσμιας ειρήνης. Στα μέσα του 2006 αναρτήσαμε τα πρώτα μας κομμάτια (erasers, missing children theme, toyland) στο myspace. Το 2008 δημοσιοπoίησαν τις πρώτες τους παραγωγές με τίτλο "Whispers Of a Tree". Κατά καιρούς κι άλλοι μουσικοί έχουν συμβάλει στις παραγωγές μας με το δικό τους  ιδιαίτερο στίγμα όπως η σοπράνο Θεοφανώ Μέλιου, η Κατερίνα Τόλια στο βιολί και ο Τάσος Νταβάκος στις κιθάρες. Η πρώτη Live εμφάνιση του γκρουπ  πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τους στο 1ο Trippin' and Hoppin' Festival στην Αθήνα, μαζί με τους Ekos Quartet, NIGHT ON EARTH, Cayetano Soundsystem, Cast-a-Blast and dj BLEND και συνέβαλαν με την παρουσία τους στο πρώτο ντοκιμαντέρ για το trip hop στην Ελλάδα του Κ. Ζυμαράκη και Α. Τόλιου. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί σε διάφορες αυτόνομες εκδηλώσεις και ελεύθερα Φεστιβάλ, μουσικά live στέκια, ανεξάρτητες θεατρικές παραγωγές, μουσικά και παραστατικά δρώμενα. Πρόσφατα επενδύσανε με τη μουσική τους την παράσταση «Ηungry anyone-ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ» της Αθηνάς Παππά που παρουσιάστηκε πέρσι στο θέατρο επί Κολονώ στο Φεστιβάλ OFF OFF ATHENS. Τον περασμένο Σεπτέμβριο κυκλοφόρησαν σε μια ανεξάρτητη προσπάθεια το πρώτο τους demo album με τίτλο "TOYLAND" και το οποίο μπορεί να βρει κανείς στα διάφορα event τους . Το artwork έχουν επιμεληθεί οι "fabrique des Reves". Όποιος θέλει να βρει τη μουσική τους free ή και να ενισχύσει προαιρετικά σαν donation δεν έχει παρά να ακολουθήσει τα παρακάτω link και να ακουσει ή και να κατεβάσει ολόκληρο το album χωρίς επιβάρυνση.  Οι Sequence Theory Project είναι τελικά ένα αυτοδιαχειριζόμενο project και υπόσχονται να διατηρήσουν όλη αυτή τη θεωρία τους μακριά από τους περιορισμούς και το άγχος της μουσικής βιομηχανίας καθώς και την κερδοσκοπία των εταιριών.

Πώς προέκυψε το όνομά σας;

Το όνομα των SeQueNce tHeORy pROjeCt προέκυψε από τη φιλοσοφική μας διάθεση να ερμηνεύσουμε μια διαδοχή γεγονότων και δεσμών που οδήγησαν στο σχηματισμό του γκρουπ αλλά και από τη διαπίστωση ότι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας κινούνται με μια αλληλουχία σχεδόν μαθηματική. Ο όρος sequence  χρησιμοποιείται κατά κόρον στη γλώσσα των υπολογιστών και καθώς η σχέση μας με την επεξεργασία των ήχων μέσω υπολογιστή είναι άμεση, μας έφερε κοντά στη σκέψη αυτής της ονομασίας συγχέοντας έτσι τον φυσικό κόσμο με τον ηλεκτρονικό. Αυτή άλλωστε είναι και η υφή της μουσικής μας. Ένας άλλος λόγος είναι ότι η μουσική μας διοχετεύεται ως επί τω πλείστον στο διαδίκτυο, σε αυτή την παγκόσμια ψηφιακή κοινότητα, και η χρήση μιας ευρύτερα διαδεδομένης γλώσσας όπως η αγγλική καθιστά πιο εύκολη την επικοινωνία μας με τους φίλους της μουσικής μας απ όπου κι αν προέρχονται.

Στο βιογραφικό σας διακρίνεται έντονη μια αγωνιστικότητα. Οι καλλιτέχνες είναι υποχρεωμένοι να δράττονται της ευκαιρίας της προβολής τους και να περνούν κοινωνικά μηνύματα ή πρέπει να περιορίζονται καμιά φορά μόνο στην τέχνη τους;

Κατ αρχήν δεν βλέπουμε τη μουσική ως μέσο προβολής αλλά ως δημιουργική προέκταση του εαυτού μας. Τι σημαίνει "να περιοριστείς στην τέχνη σου"; έχει περιορισμό ο καλλιτέχνης ή το έργο του; Είναι σαν να λέμε ότι έχει περιορισμό η ανθρώπινη ψυχή. Η ανώτερη έκφραση της ψυχής είναι η τέχνη. Άρα είναι φυσικό επακόλουθο και οι ευαισθησίες ή οι ιδέες που μας χαρακτηρίζουν  ως ανθρώπους να εκφράζονται μέσα από την τέχνη μας. Έτσι λοιπόν αν κάποιος κλονίζεται από την αδικία και τον εξευτελισμό που υπόκεινται κάποιοι συνάνθρωποί του θα το εκφράσει και μέσα από την τέχνη του όπως το ίδιο ισχύει και για κάποιον που συγκινείται από το χρήμα, την επίδειξη πλούτου και την ελαφρότητα.

Κατά συνέπεια, πώς αντιλαμβάνεστε τον όρο «πολιτικό τραγούδι» στην Ελλάδα του σήμερα;

Πολιτικό τραγούδι στην Ελλάδα υπήρχε τη δεκαετία του 70. Πλέον με όλη αυτή τη θολή δημοκρατία στις μέρες μας θόλωσαν και οι ελάχιστες πολιτικοποιημένες φωνές. Υπάρχουν σχήματα και καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής που είναι βαθιά συνειδητοποιημένοι αλλά ζούμε σε μια εποχή όπου η σαχλαμάρα και η επικερδής εμπορική προώθηση που τη συνοδεύει έχουν τον πρώτο λόγο.

Οι μουσικές επιρροές σας ποιες πιστεύετε πως είναι;

Μουσικές επιρροές πάρα πολλές. Από τους ρομαντικούς συνθέτες  του 19ου αιώνα έως τη noise και τη dubstep.

Τραγούδι VS μουσική για εικόνα. Με τι προτιμάτε να καταπιάνεστε και γιατί;

Οι μελωδίες μας πηγάζουν  από εικόνες αθώων αναμνήσεων αλλά και της σκληρότητας της αστικής ζωής. Μας αρέσει να φτιάχνουμε με τη μουσική μας μια ατμόσφαιρα που να δημιουργεί συναισθήματα και εικόνες αλλά σε κάποια κομμάτια μας έχει βαρύτητα για μας και ο στίχος ο οποίος εκφράζει τους προβληματισμούς μας γι αυτόν τον κόσμο.

Σχέδια;

Τα σχέδιά μας είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη μουσική μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντούμε διαρκώς. Επίσης να μπορούμε πάντα να προσφέρουμε στους ανθρώπους και στην τέχνη ουσία  και να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου κι αν βρισκόμαστε.

*Πρώτη δημοσίευση www.e-tetradio.gr. 

1 σχόλιο:

logia είπε...

μ' αρέσει που προβάλλεις τέτοια εναλλακτικά σχήματα, καλλιτέχνες που κοινώς το ψάχνουν!!!
με γειά το ανακαινισμένο μπλογκ
έγινε πολύ όμορφο
καλή ανάσταση σου εύχομαι

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!