Translate

19 Σεπτεμβρίου 2011

Το Τραπέζι προτείνει: Νάταλη Δρόσου





Από το σύντομο βιογραφικό της σημείωμα:



Γεννημένη στην ηλιόλουστη Ελλάδα - μια χώρα που έχει εμπνεύσει το μυαλό μεγάλων συνθετών όπως ο Θεοδωράκης και ο Χατζηδάκις· έχοντας κατά το ήμισυ Πολωνική καταγωγή· κρατώντας ένα Μάστερ Μουσικοσύνθεσης από την πατρίδα ειδώλων του κινηματογράφου όπως ο Polanski και ο Wajda και κρύβοντας στην ψυχή της την εθνική ταυτότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της χώρας ιδιοφυών συνθετών όπως ο Chopin και ο Paderewski· διαμενόμενη σήμερα στο Λονδίνο - την Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του κινηματογράφου, η Ναταλί Δρόσου συνδυάζει στη μουσική της μια ποικιλία στοιχείων που της επιτρέπουν να αναγνωρίζεται ως  μια αληθινά πολυμήχανη και μοναδική συνθέτης.

Έχει δουλέψει με ονόματα όπως ο Jan A.P. Kaczmarek (Finding Neverland; Unfaithful) ή ο Zbigniew Preisner (Three Colours: Blue, White, Red; The Double Life of Véronique) και συνεχίζει να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες παίρνοντας μέρος σε διάφορα πρόντζεκτς στο Λονδίνο, πρόσφατα επίσης στο Royal College of Music, όπως και εκτός Ευρώπης.

Η μουσική της μπορεί να είναι απαλή, μυστηριώδης ή μελαγχολική, αλλά επίσης χαρούμενη μέσα στην απλότητά της, εμψυχωτική, εμπνευσμένη... Όμως πάντα υπάρχει ένα κοινό στοιχείο - αυτός που την ακούει δεν μπορεί να σταματήσει να φαντάζεται μια ιστορία πίσω από αυτή. Η αλήθεια είναι πως η μουσική αυτή κατά κάποιον τρόπο προσκαλεί τις εικόνες να εμφανιστούν μπροστά στα μάτια του ακροατή, κάνοντας αυτό το ταξίδι μέσα από τον ατελείωτο κόσμο της φαντασίας μας μια πραγματικά θαυμάσια εμπειρία.

Άκουσέ το, και δες, μόνος σου.

Μουσική της θα βρεις ΕΔΩ

*Photo: George Cassapides.


3 σχόλια:

παλιατσος είπε...

Δηλώνω επιβάτης αυτού του ταξιδιού.

BOSKO είπε...

Ναι, ρε παιδί μου, όλα καλά, πότε όμως θα μάθουν σ' αυτή τη χώρα, όσοι γράφουν τα δελτία Τύπου τέλος πάντων, ότι ο συχωρεμένος ο Μάνος Χατζιδάκις τα ήθελε όλα με -γιώτα στο επίθετο του; Τα -ήτα, έλεγε, τον παχαίνουν:-))

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

@Παλιάτσε, :)

@Μπόσκο, διορθώθηκε.

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!