Translate

25 Νοεμβρίου 2011

1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών




9 & 10 Δεκεμβρίου 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)/Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού οργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και «ρίχνουν τους προβολείς» στο δυναμικό των νέων λογοτεχνών της χώρας για να παρουσιάσουν το έργο τους, να συζητήσουν την επικαιρότητα και να κάνουν διάλογο με τις άλλες τέχνες· ένα αισιόδοξο μήνυμα εμπιστοσύνης για το μέλλον στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα.

Κάτω από το σύνθημα «Έχουμε πολλά να πούμε. Να διαβάσουμε, να ανακαλύψουμε, να δούμε…» το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2011, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το δίκτυο τριών ανάλογων ευρωπαϊκών φεστιβάλ (Μάντοβας, Βερολίνου και Ουαλίας).

Οι πεζογράφοι και οι ποιητές, ηλικίας έως 35 ετών (γεννηθέντες από το 1976 κι εξής) και με έναν ή δύο τίτλους βιβλίων στο βιογραφικό τους, προτείνονται από έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά, ώστε να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ μέσα από έναν «Μαραθώνιο Ανάγνωσης» και να προβάλλουν το έργο τους στις νέες γενιές, και όχι μόνον. Τρεις από αυτούς, οι οποίοι θα επιλεγούν από ειδική κριτική επιτροπή, θα λάβουν εξάμηνη υποτροφία (οικονομική ενίσχυση) για τα επόμενα δημιουργικά βήματά τους.



Παράλληλα, στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα και τις Μητροπολιτικές Ιστορίες/Metropolis θα πραγματοποιηθεί «διάλογος» με άλλες μορφές τέχνης: οι συνεκτικοί δεσμοί θα διαφανούν μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων όπως συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα, προβολές ταινιών μικρού μήκους, εικαστικές εκθέσεις και χάπενινγκ, εργαστήρια, διαγωνισμοί κ.λπ.

Μέγας Χορηγός: ΟΠΑΠ 


Συνεργασία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Μητροπολιτικές Ιστορίες/Metropolis 


Υποστηρικτές: Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, transavia.com 


Χορηγοί επικοινωνίας: Metropolis, Αθήνα 9,84, MTV Greece, http://www.elculture.gr/, ελcmag by ελculture.gr, http://www.in2life.gr/, http://www.culturenow.gr/, http://sguide.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Camly - A Responsive Blogger Theme, Lets Take your blog to the next level.

This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself.


This is an example of a Optin Form, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. Find out more...


Following are the some of the Advantages of Opt-in Form :-

  • Easy to Setup and use.
  • It Can Generate more email subscribers.
  • It’s beautiful on every screen size (try resizing your browser!)
Subscribe Via Email

Subscribe to our newsletter to get the latest updates to your inbox. ;-)

Your email address is safe with us!